Știri

Acces la aplicațiile Adobe Creative Cloud pentru toți studenții ID

 
 
Picture of Oscar Stănciulescu
Acces la aplicațiile Adobe Creative Cloud pentru toți studenții ID
by Oscar Stănciulescu - Tuesday, 24 March 2020, 5:37 PM
 

Începând de astazi, toți studenții FJSC (licență IF și ID + masterat) au acces la pachetul Adobe Creative Cloud pentru lucru de acasă cu aplicațiile necesare la diversele seminarii și laboratoare. Acest lucru permite descărcarea și instalarea pe computerele personale a oricărei aplicatii din pachetul Creative Cloud. Permisiunea Adobe este până în data de 31 mai 2020, cu posibilitatea prelungirii perioadei daca situația o cere. Precizez faptul că se pot instala mai multe aplicații din pachetul CC, nu doar una singură.

Accesul poate face doar cu adresa de e-mail instituțională (fjsc.ro). Am creat conturi de acces pe platforma Adobe doar pentru studenții care au adresa de e-mail instituțională activată. Ceilalți au opțiunea de a-și activa ulterior contul fjsc.ro (instrucțiunile sunt pe prima pagină a site-ului FJSC, în dreapta jos, aceleași pentru conectarea pe ADMA) și de a solicita acces pentru descărcarea aplicațiilor. Solicitările pentru acces le puteți face doar pe adresa de e-mail oscar.stanciulescu@fjsc.ro.

Conectarea se va face accesând link-ul https://creativecloud.adobe.com, unde veți introduce datele de acces pentru adresa de mail instituțională. Aici urmați instrucțiunile de pe ecran. Pentru instrucțiuni mai detaliate, vă rog să parcurgeți ghidul vizual atașat acestui mesaj.

Daca ghidul atașat nu clarifică eventualele probleme întâmpinate, atunci vă rog să solicitați asistență pe adresa de e-mail oscar.stanciulescu@fjsc.ro. Voi răspunde în ordinea primirii solicitărilor și în limita timpului disponibil.

O precizare importantă: Pentru o mai bună compatibilitate între aplicații și sistemul de operare al computerului, este recomandat să folosiți ultima versiune a sistemului de operare (în cazul Windows ar fi nevoie de Windows 10, pentru Mac versiunea MacOS 10.15).

Adobe instalează pe computer ultima versiune a aplicațiilor. Unele aplicații sunt compatibile și cu versiuni mai vechi ale sistemului de operare (începând cu Windows 7 sau MacOS 10.9), dar altele nu vor funcționa decât pe sistemul de operare cel mai nou.

Pentru a verifica compatibilitatea aplicațiilor dorite cu diversele sisteme de operare și a specificațiilor tehnice ale computerului, puteți accesa următorul link: https://helpx.adobe.com/creative-cloud/system-requirements.html. În pagina respectivă găsiți specificațiile tehnice pentru fiecare aplicație în parte.

Spor la treabă!