Știri

Informații despre practica profesională 2019

 
 
Picture of Oscar Stănciulescu
Informații despre practica profesională 2019
by Oscar Stănciulescu - Tuesday, 26 March 2019, 12:48 AM
 

Practica profesională se desfăşoară în instituţii de presă centrale şi locale, în departamente şi firme de relaţii publice, în firme de publicitate în instituții cultural-artistice sau în alte instituţii/departamente de acest gen. 

Practica se poate realiza în orice oraș/localitate din România, dacă sunt îndeplinite criteriile.


În mod obligatoriu practica profesională trebuie să conţină activităţi din sfera jurnalismului şi comunicării instituționale (relații publice, comunicare internă, marketing politic, publicitate etc).


- Practica trebuie încheiată pana pe 16 septembrie 2019.


- Practica durează 90 de ore. 


- Studenții de la ID se pot înscrie la oricare dintre anunțurile de practică afișate pe siteul FJSC sau grupurile de Facebook ale facultății. 


- Practica se organizează pe baza Convenţiilor de practică semnate între FJSC şi instituţiile organizatoare. Înainte de a începe practica studenții trebuie să semneze protecția muncii. 


Evaluarea activităţilor de practică se va realiza în cadrul unui colocviu organizat în luna septembrie 2019, pe baza dosarului de practică. Acesta trebuie sa conțină:


1. adeverinţa de practică: aceasta trebuie să conţină antetul clar al instituţiei organizatoare, logo-ul acesteia, număr de înregistrare şi dată, numele şi funcţia persoanei care eliberează adeverinţa, semnătura acesteia şi ştampila instituţiei, calificativul/aprecierea referitoare la activitatea depusă de student, precum si perioada în care s-a realizat practica;


2. dovezi al activităţii (materiale publicate/difuzate, materiale propuse spre publicare/difuzare, produse de relaţii publice şi publicitate, produse de cercetare, participarea la activităţile profesionale ale instituţiei etc),


3. raportul de stagiu elaborat de fiecare student, din care reies activităţile desfăşurate şi evaluarea de către student a felului în care a fost implicat în activităţile instituţiei şi a competenţelor dobândite - trebuie să aibă max. 2 pagini


4. convenția de practică


Pentru cei care lucrează/colaborează într-un domeniu asociat facultății, practica se echivalează. Ca dovadă se va aduce o adeverință de la instituție/firmă sau o copie a contractului. În această situație nu mai este nevoie de convenția de practică.   


Pentru a putea solicita/negocia locuri de practică în cadrul diverselor instituții îi rog pe studenții care doresc un loc de practică din partea facultății să îmi trimită un email pe adresa antonia.matei@fjsc.ro până pe data de 22 aprilie 2019. De asemenea, vă rog să menționați domeniul în care ați dori să realizați practica (jurnalism, PR, publicitate).


În cazul locurilor oferite de facultate, practica se va desfășura pe perioada verii. 


Pentru orice nelămuriri îmi puteți scrie pe platformă sau pe adresa antonia.matei@fjsc.ro