Știri

DIGITAL MEDIA Workshop cu John G. Mastrini la deschiderea anului universitar

 
 
Picture of Oscar Stănciulescu
DIGITAL MEDIA Workshop cu John G. Mastrini la deschiderea anului universitar
by Oscar Stănciulescu - Thursday, 22 September 2016, 10:30 PM
 
FJSC împreună cu Ambasada Statelor Unite la Bucureşti vă invită luni, 3 octombrie, de la ora 14, imediat după deschiderea noului an universitar, la un workshop cu jurnalistul John Gregory Mastrini despre using social media for newsgathering, production of multimedia content, live online reporting & detecting hoaxes.
John G. Mastrini
În cei 32 de ani de carieră jurnalistică, John G. Mastrini a pus bazele mai multor proiecte inovatoare ale Agenţiei de ştiri Reuters: înfiinţarea primului serviciu de știri financiare locale într-o țară post-comunistă (fosta Cehoslovacie) sau a primului serviciu online de larg consum pentru videoclipurile Reuters.

John Gregory Mastrini şi-a început cariera jurnalistică în 1984, în Denver, Colorado, iar în 1993 a devenit corespondentul şi apoi şeful biroului din Praga al Agenţiei de ştiri Reuters. Din 2000 până anul trecut a lucrat pentru Reuters/Thomson Reuters la Londra, iar acum se declară încântat să fi revenit la Praga, unde este Editorul Departamentului Multimedia la Radio Free Europe/Radio Liberty.

De-a lungul timpului, John G. Mastrini a susţinut cursuri de jurnalism, televiziune şi reţele sociale pentru colegii săi de la Reuters, dar şi, prin intermediul Fundației Thomson Reuters, pentru jurnalişti din India, China și Europa de Est.

Workshopul va avea loc la Facultatea de Matematică, sala 416. Participanții sunt invitați să aibă la ei laptop sau tabletă pentru a intra pe internet simultan cu trainerul.